Nyhedsbrev nov. 2023 om kroatiske vine fra vinomolim.dk

Nyhedsbrev nov. 2023 om kroatiske vine fra vinomolim.dk

Først og fremmest er nyheden, at
www.vinomolim.dk nu med eget logo er gjort til
en rigtig webshop, som jeg er stolt over at kunne
præsentere.
Tilbage til blog

Først og fremmest er nyheden, at www.vinomolim.dk nu med eget logo er gjort til en rigtig webshop, som jeg er stolt over at kunne præsentere.Her kan alle interesserede let se vine inden for de forskellige kategorier og under introduktion til de 5 producenter inden for lokkende vine puttes i ”indkøbskurven” og betales. Min kroatiske ven Niksa Rupic skal have stor tak for hjælp med at designe og opsætte webshoppen.

Som forventet i Humlegårds første nyhedsbrev fra marts, har jeg i juni besøgt vingården Terra Madre og været over den nærliggende nye bro til vin halvøen Pelješac. Her blev også det berømte Dingač område besøgt, og vine derfra fra flere vingårde blev smagt. Helt sikkert gode vine, men også dyre, så foreløbig holder jeg fast i, at den økologiske Plavac Mali Premium fra Terra Madre, jeg har til salg, er et rigtig godt bud på en top Plavac Mali til mere overkommelig pris. Den har da bl.a. også fået følgende flotte kommentar: ”Wow for en vin”. Vinsmagning ved besøget hos Terra Madre resulterede i, at en Plavac Mali nyhed kortvarigt var salg hos vinomolim.dk i form af en lækker rosévin lavet på denne alsidige drue. De importerede flasker blev dog hurtigt solgt, og desværre havde Terra Madre også udsolgt, da jeg skulle genbestille. Så det bliver først i foråret 2024, at det bliver muligt at skaffe nye forsyninger, når Terra Madre flasker og frigiver 2023 versionen.

Kroatien besøget førte mig også forbi den økologiske vin og olivengård MasVin, som jeg havde fået kraftig anbefalet af en Kroatien erfaren tidligere kollega. Så da MasVin, beliggende tæt ved Zadar nord for Split, oveni havde ”eftersøgte” vin på Crljenak druen (Zinfandel/Primitivo), var jeg glad for at blive godt modtaget på gården og konstatere, at deres Crljenak også var en velstruktureret top vin.
Den er jeg nu er stolt over at have til salg sammen med vingårdens fine og saftige bud på Zhiraz og Merlot, samt dejlige lokaldruebaserede Babic Plavin (rødvins blend) og Marastina (hvidvin).

Sidste vinnyheder i denne omgang er fra sommerens dejlige ferie med Inger i Vrbnik, hvor der naturligvis også blev tid til at besøge nabovingården Sipun, hvorfra 2 lokkende Zlathina nyheder på 2021 høst er bragt hjem til prøvesalg: Mousserende ”Malici” og bjergside-naturvinen Hlam 9.

Humlegård har afholdt en del smage-arrangementer, hvor der generelt er tilkendegivet overraskelse over det høje niveau der er at finde i de importerede kroatiske vine. Det det er ikke bare blevet ved ord, da mange også har købt godt af vinene. Ikke mindst Bolfans halvsøde Primus Riesling 2015 og Terra Madres Plavac Mali Barrique 2018 lader til at falde i mange danskeres smag. Arrangementerne har dels været i vinklubregi, hvor vine er smagt ledsaget af god mad og fotounderstøttet fortælling om Kroatien som vidtfavnende vinland. Det er også blevet til nogle hyggelige private smagninger, hvor gode bekendte har samlet lidt familie og naboer til ”homeparty”, hvor vinpræsentation ledsages af tilpassede snaks eller kokkerier. Flere lignende arrangementer er planlagt og jeg booker meget gerne flere.

Et helt ekstraordinært smagearrangement, som jeg fra starten af vinomolim.dk havde set frem til, var vinmessen Garagevin i Avedøre, hvor ca. 30 mindre importører 26/8 præsenterede mere end 300 af alverdens vine fra små boder i de meget stemningsfyldte omgivelser i Nordlunds vingård. Her var smage og snakkelysten stor, og vinene fik mange rosende ord. Ikke mindst Bolfans prisvenlige og flot syre/sødme balancerende mousserende Centurion Silver Sec og Kabolas forførende søde Dolce på Muskat druer vakte begejstring. Vinvenner og familie skal have stor tak for at hjælpe med at gøre vinomolims.dk deltagelsen til en fest.

Til slut skal også gives en glad tak for stort opsatte artikler i lokal dagblad og ugeavis, hvor det også er blevet omtalt, at der var åbent hus 17/8 kl. 16-20. Det lokkede mange nye kunder til Humlegård for at smage på et udvalg af vinene fra vinomolim.dk og min egen amatørvin lavet på Solaris.