Om vinomolim.dk

På Humlegård i Fjenneslev dyrker Inger og jeg økologisk vin og bær, og vi elsker at besøge vinlandet Kroatien, hvorfra jeg importerer og sælger bredt udvalg af primært økologiske vine fra 5 vingårde: 

Se gerne mere på www.vinomolim.dk 

Derfor vil jeg gerne tilbyde god kroatisk vin.

Savner du også de vine, du smagte på ferie i Kroatien, eller vil du gerne overraske et selskab med gode vine fra et uventet vinland? Så har du her mulighed for at købe nogle af de kroatiske vine, som vinomolim.dk i regi af Humlegård importerer bl.a. fra dygtige økologiske producenter. 

I Kroatien har der været udbredt dyrkning af vin siden romertiden, og efter Jugoslaviens opløsning er der for alvor er kommet gang i fremstilling af vin på velkendte druer. Vinene kan ofte måle sig med kvalitetsvine fra klassiske vinlande, hvor mange kroatiske vinmagere har været i lære. Det, kombineret med de mange små familie-vingårde med generationers erfaring i dyrkning af talrige lokale druesorter, gør Kroatien til det vinland, du måske endnu venter på at nyde godt fra.

Min baggrund for at importere kroatisk vin er mere end 40 rejser til Kroatien og især til vinbyen Vrbnik på øen Krk, hvor Inger og jeg har ferielejlighed. Fra vores nabo Sipun på vinmagiske 45. breddegrad importerer jeg bl.a. byens stolthed - hvidvin på druen Zlahtina. Vrbnik har også været udgangspunkt for besøg hos dygtige vinproducenter i andre dele af Kroatien, for at kunne tilbyde et bredt udvalg af landets øvrige lokkende vine:

Fra de økologiske producenter Terra Madre syd for Split og MasVin ved Zadar, kommer solvarme røde vine lavet på hhv. nationaldruen Plavac Mali og Zinfandel, Merlot og Syrah

Hos økologiske Bolfan nord for Zagreb laves et bredt udvalg af friske vine på kendte druer som Riesling og Pinot Noir i stil med vine fra Alsace og Bourgogne. 

Fra økologiske Kabola på Istrien kommer fyldige vine på bl.a. hvide Malvasia druer og røde Cabernet Sauvignon druer og deres rosé på lokale røde Teran druer - en favorit hos kunder.

Vinene er typisk rigtig godt terrasse-, fiske-, salat- og grillmad-egnede og med god kvalitet til prisen.

Du kan købe vinene her på web-shoppen vinomolim.dk eller ved at besøge vores gårdbutik på Humlegård, Skelbækvej 14, 4173 Fjenneslev, hvor der er mulighed for gode vinvalgsråd over et par glas smagsprøver og rundvisning på Humlegårds egne vin- og bærmarker med ca. 200 planter. Ring 28986476 eller skriv til andersholm14@hotmail.dk for at aftale besøg eller lave forespørgsel vedr. firmagaver, levering til fester, vinsmagninger/-foredrag mm.

Živjeli (Skål på kroatisk) fra Anders Holm