Nyhedsbrev marts 2023 om kroatiske vine fra Humlegård

Nyhedsbrev marts 2023 om kroatiske vine fra Humlegård

Det er næsten 2 år siden Humlegård via www.vinomolim.dk begyndte at sælge kroatiske vine og på tide at udsende dette første nyhedsbrev, som jeg håber I vil tage godt imod.

Tilbage til blog

Den aktuelle nyhed er, at der er tilføjet 3 vine fra Terra Madre til udbuddet af kroatiske vine på nu ca. 30 forskellige vine. Terra Madre’s let drikkelige standard Plavac Mali ECO 2020 har været til salg i næsten 1 år og har nu fået følgeskab af deres bedste bud på Sydkroatiens/Dalmatiens signatur hvidvinsdrue Pošip i den lækre Premium 2021 version og yderligere to fadlagerede versioner af Plavac Mali, som er en krydsning mellem Zinfandel – som stammer fra Kroatien! – og en lokal drue.

Behagelige Plavac Mali Barrique 2017 har komplekse noter af frisk frugt, brombær, mandler og eg. Stilfulde Plavac Mali Premium 2017 byder yderligere på tørret frugt, krydderier, røg og syrlighed. Begge er med 10% Syrah og 5% Cabernet Sauvignon.

Læs mere om de 4 vine og muligheden for at
bestille en smage kasse her: Terra Madre

Vinene blev udvalgt i februar efter den første strukturerede testsmagning på Humlegård, hvor 7 forskellige Plavac Mali ine blev prøvesmagt af 10 medlemmer af Sorø Vinklub. Her fik deltagende Plavac Mali Barrique 2017 fine bedømmelser og blev kun overgået af en top vin fra Dingač området på halvøen Pelješac, som nok er det mest berømte vin lokalitet i Kroatien. På samme måde som mange ved at en Barolo er vin på Nebiolo-druer, så ved de fleste på Balkan også at en Dingač er vin på Plavac Mali-druer. Et nærstudie af kort viste lidt overraskende, at der kun er ca. 30 minutters kørsel fra Dingač til Komarna området på fastlandet, hvor Terra Madre har deres flotte vingård, på sydvendte klippeskråninger mod Adriaterhavet, næsten på samme måde som i Dingač.

Så når jeg senere i år forventer at have mit første besøg hos Terra Madre, så skal jeg helt sikkert også en tur over den nye bro, der forbinder det nordlige Kroatien med Pelješac og det sydlige Kroatien uden om et smalt stykke Bosnien. Måske kommer der derefter yderligere gode Plavac Mali i
udbuddet!? Gerne også Tribidrag/Crljenak Kaštelanski som Zinfandel/Primitivo druen hedder her i dens Dalmatiske oprindelsesområde. Læs mere
om Terra Madre.

Nyt er også, at jeg er engageret til at holde foredrag i nogle vinklubber om kroatiske vine og vinområder kombineret med smagninger af nogle af vinene til salg. Det forventer jeg giver lidt mersalg af vine ud over lagerbeholdningen, så jeg skal have skaffet plads til de yderligere flasker Humlegård i den forbindelse importerer.

Derfor har der været et godt lageroprydningstilbud på vinomolim.dk . Du får her en ekstra mulighed for at købe bland selv kasse med 4 vine (excl. de nyleverede fra Terra Madre). Bestil enten til fri levering til et PostNord udleveringssted eller afhent med 20% rabat og skænkede smagsprøver på Humlegård.